Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is bij Hut & Iz Schilderwerken vanzelfsprekend. Wij gebruiken moderne verven met minder oplossingsmiddelen en gaan zorgvuldig om met restmaterialen. Onze inspanning is gericht op minimale belasting ten aanzien van milieu- en gezondheidsfactoren.

Verf wordt niet weggegooid

De verven waar wij mee werken zijn van de beste kwaliteit en daar is ook de prijs naar. Aangebroken containers zijn omwille van een specifieke mengkleur vaak niet voor hergebruik geschikt. Dit is tevens de reden dat wij bij al onze opdrachtgevers starten met verf uit nieuwe containers.

Aan het einde van elk jaar sorteren wij alle overgebleven verf welke wij gratis beschikbaar stellen aan instellingen die we daar een plezier mee kunnen doen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een sociale werkplaats of een opleidingscentrum. Op deze manier proberen wij grondstof vernietiging tot een minimum te beperken.

Kwaliteit met watergedragen verf

Vanaf het moment dat watergedragen verven op de markt kwamen hebben wij ons daar kritisch in verdiept. Immers, kwaliteit blijft ons handelsmerk. Met behulp van verschillende technieken en verfsystemen kunnen wij als specialist, inmiddels ook bij water gedragen verf ons handelsmerk garanderen. Watergedragen verf heeft daarnaast de volgende voordelen;
  • Geen stinkende en ongezonde verflucht
  • Snelle droogtijd
  • Door de snelle droogtijd ook minder last van opgenomen stof.
  • Behoud van de gewenste frisse kleur (bij synthetische verven treed vergeling op)

In aanmerking komen voor overgebleven verf van Hut & Iz?

Voor instellingen en stichtingen die in aanmerking willen komen om gebruik te mogen maken van overgebleven verf, neem contact met ons op. Indien gewenst geven ook nog een mini-cursus (demo) waarin we uitleg geven over de basistechnieken van het schildersvak.
Duurzaam ondernemen is voor ons vanzelfsprekend!
Hut & Iz Schilderwerken
Westerweg 30
1815 DE Alkmaar
+31 (0)6 21 628 696
info@hutenizschilderwerken.nl

KvK: 60412771